På Rullande Hjul

Hemma igen

Efter drygt 231 mil så parkerade vi igen hemma i Nyköping. Resan hem var kluven, vi hade gärna fortsatt två veckor till. Konstaterade att i ”normala” fall så brukar vi sitta på vårt semester mål efter tre veckor ute på vägarna. Nu bar det av hem igen och jobbet väntar på torsdag. Men vi har haft tre riktiga kanonveckor med sol och värme ink. värmerekord i Helsingborg på 31 grader! När vi packade husbilen sista dagarna innan vi drog ut på vägarna så hade vi faktiskt med oss varmare kläder så som jeans och jackor och jag hade även mössa med(Känsliga öron) Men vi har aldrig tagit på oss varmare kläder, ja kanske någon kväll att vi tagit fram en jacka men annars så har klädseln mest bestått av shorts o t-shirt. Vi han tom bada i Helsingborg, poolen på campingen var extra öppen förra veckan pga. att vädret skulle vara så varmt. Tack sa vi och hoppade ner i den!

Enda gången vi hade regn var första natten i Resmo på Öland efter det vart det sol och värme, och när det vart lite svalare på Öland så drog vi vidare ner till Skåne för då var det varmare där. Det här är en av fördelarna med husbil, du bestämmer själv vart du åker. Vi sa det på hemvägen idag att det optimala hade vart att få åka upp till Sälen och fjällvandra ett par dagar nu men det får anstå ännu ett tag. Närmast funderar vi på Skördefesten på Öland 27–29 september. Men det är fortfarande en karamell vi suger på.

Husbilen Cuben den gamla trotjänaren har gått som en klocka, ett urverk, sköt sig perfekt under hela resan. Inte ett fel öht och självklart det är vi tacksamma för! Var väl en morgon som den kändes lite trött vid uppstarten men den hoppade igång och efter det har det bara rullat på. Den har fram till idag gått ca 18100 mil och nu ska den få lite kärlek och service innan vi ger oss ut igen. Finns nog inte bättre sätt att semestra på än att ha egen husbil, du har med dig ditt hem och kommer hem till ditt då du parkerar och ska sova en natt.

Vi själva har ju längre tiden gått slappnat av mer och mer. I början är man fortfarande lite speedad men det brukar ge sig efter några dagar och äntligen är det semester och det lugnar ner sig. Vi sover länge på mornarna, äter långfrulle tar ut ett nytt mål dock inte alla dagar, hittar vi ett bra ställe så står vi gärna någon dag extra eller flera.

Nu lite tråkigt också..

Det som vi kan konstatera efter att vi åkt husbil under sju år ganska frekvent, är att efter Coronan 2020 har folk blivit väldigt osociala. Vi upplever att det inte alls är samma sociala närvaro eller hur jag ska uttrycka det. Tidigare innan 2020 så var det väldigt vanligt att man kom ihop sig med några andra på ställplatsen och det slutade ofta att man hamnade hos än den ena än den andra för fika och samvaro och skaffade sig nya vänner. Idag funkar det inte alls i samma utsträckning, nu sitter man vid sin husbil eller inne i den. Man hälsar och sen är det inte mer med det, vi är inte asociala och kan sakna den här typen av umgänge, vi har fler husbilsvänner vi träffat innan Coronan än vi har efter den. Tråkigt på sitt sätt ja men det kanske är tidens gång. Upplever också att det finns många avarter som skaffat sig husbil. Sköt dig själv och skit i andra mentaliteten har till viss del spridit sig hos husbilsåkare också. Även hastigheterna har ökat markant idag bland husbilsåkare, bara för man har en ny fräsch husbil med många hästkrafter så behöver man inte köra som det var sista dagen i livet. Många är dom som kört om oss och dom kör husbilen som det vore en personbil. Snabbast fram så man får en bra plats då sparar ingen på krutet utan kör om riktiga knäppgökar. Nåväl nog med gnäll!

Vi har haft det riktigt bra och nu tar det slut här och nu tills nästa resa rullar på. Kommer finnas en sida med alla bilder vi tagit under resan, den heter Xtrabilder 2024. Blir blandad kompott, redan visade och så dom som inte fick vara med i bloggen.
Tills dess får ni alla som följt , läst och kommenterat ha det så bra. Lev lugnt så hörs vi framöver 😉

3 kommentarer

  1. Monica

    Tack för kul läsning och att vi fått vara med på er sköna resa! 😎 Visst är det najs med husbilslivet! Friheten är oslagbar! 😍

  2. Y & O

    Är det redan 7 år ni varit ute??! 😲 Vart tog dom åren vägen?!

    Visst är det skönt med värme – njuter av varenda sekund för snart är minusgrader och snålvindar här! 🌬

  3. Solweig Löf

    Tack för att jag har kunnat följa er härliga resa. Det har varit jättekul att läsa om era upplevelser och betraktelser. 🥰
    Kramar till er båda 🌞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Cuben

Tema av Anders NorenUpp ↑

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.