På Rullande Hjul

Vänder om

Det är den 5:e september 2024 och vi har precis kommit tillbaka från stranden som ligger ca 50 meter från vår plats här i Helsingborg. Vart en liten promenad med stolar och dricka efter maten, passar bra att avsluta med. Vi har än en gång bevittnat en solnedgång och det är fortfarande väldigt varmt och skönt. Var länge sedan vi upplevde en likande höst som den här. Dock och det ska tilläggas det har vart varma höstar tidigare och det kommer varma höstar framöver också, även om den här vart väldigt exceptionel!

Dagens aktivitet sträckte sig till en tripp över Öresund till Helsingör för en dags turistande i värmen! Det går ju verkligen smidigt och enkelt då allt finns med appar i mobilen. Köper bussbiljett med en app och åker till Helsingborg C. Sen köper vi enkelt en biljett till båten för att ta oss över Öresund med en annan app. Tog ca en timma från vi lämnade husbilen på campingen tills vi stod i Helsingör! På färjan över som tar 20 minuter så passade vi på att ta en öl såklart och sitta ute på däck och titta på andra båtar.

På plats i Helsingör så strossar vi runt och kikar i butiker och tittar på en del snygga hus. Hungern infinner sig som ett brev på posten och då vi sett ett ”tillbud” om smörebröd ink öl och en snaps så nappar vi på det. Jag har aldrig ätit smörebröd så det var en ny erfarenhet. Att dricka snapps hör ju bara stora högtider till så det var lite ovant. Annika frågade faktskt kyparen hur och när man ska dricka den, vi är ju vana att svepa den från Sverige. Kyparen förklarade med att du tar lite då o då när du äter så svårt var det!

Efter vår långlunch så tyckte vi att det var dags att dra sig hem igen, man pallar inte så mycket i värmen. Var väl 27-28 frader idag igen tror jag. Har ingen koll mer än att det var skitvarmt, som vanligt höll jag på säga! Färjan tillbaka igen och buss så var vi på hemmaplan än en gång. Nu är detta sista kvällen här på campingen och vi är rörande eniga om att vi haft en sagolik tur med vädret. Det regnade första natten i resmo på Öland men sedan har det vart sol och uppehåll och det ser ut att hålla i sig resten av helgen och början på nästa vecka. Men sen så är det över och det är helt ok, vi börjar jobba den 12:e september igen.

Imorrn fredag så är det dags att lämna campingen, jag kollade vad det skulle kosta att stanna två dagar till men 350:- var det inte värt samt byte av plats. Så vi tänker vi håller oss på kusten och drar vidare upp mot Varberg och Bua hamn. Sen får vi se vart det bär hän, det jag vet är att vi ska vara i Askersund på måndag så vi har några dagar på oss innan vi är framme.

1 kommentar

  1. Solweig Löf

    😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Cuben

Tema av Anders NorenUpp ↑

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.