På Rullande Hjul

Värmerekord

Under onsdagen uppmättes 30,5 grader på mätstationen i Helsingborg.
Det är den varmaste septemberdagen i Sveriges historia.
Vad har du gjort på denna historiska dag?”


Skriver Aftonbladet idag och vilka är på plats om inte jag och Annika! Vi sa redan när vi startade att vi börjar på Öland och sedan följer vi solen men drar mot Skåne och det var ett helt rätt val om ni frågar oss. Ett tag i helgen innan vi kom till Helsingborg såg det mörkt ut. Plötsligt från en timma till en annan så hade dom petat in 22mm regn idag. Det försvann lika fort som SMHI lagt in det och istället fick vi ett värmerekord att tampas med. Taktiska som vi alltid är (nåja..) så skulle vi tvätta idag och av en händelse så ligger poolen precis bredvid tvättstugan så vad passar väl bättre än att lasta tvättmaskinerna fulla för att sedan lägga sig bredvid poolen och ta ett dopp då och då när det blir för varmt!

Så vi gjorde och det är spännande att ligga och titta på folk vad som händer och hur dom hanterar det. Det var en familj där idag som försökte få yngsta barnet att tycka om att bada i det något svalare vattnet. Kan säga att det gick sådär, men pappan hade en ängels tålamod med sonen och försökte länge och väl att få honom att uppskatta badet, men icke han skrek som aldrig förr och till slut så resignerade pappan totalt! Sen var det mannen som tog solstolen bredvid oss och hälsade hövligt för att sedan fråga om vi bodde på campingen. Därefter så gick han sin väg och jag förstod indirekt att jag skulle hålla ett öga på hans badpåse innehållande en handuk och antagligen en t-shirt. Men jag kan ju ha livlig fantasi och då han dröjde så tänkte jag att han säkert hade en handgranat eller bomb i påsen och nu skullle det snart poffa! Jag såg då han gick iväg att han hade en tatuering på ryggen vilket inte var av det vanliga slaget och då var han naturligvis en krigare från balkan eftersom han hade den dialekten eller vad man ska säga då han pratade, ja ni fattar!

Självklart så var det varken eller, han hade väl vart iväg på WC eller tränat på utegymet innan han kom och dödsföraktat kastade sig i poolen som kanske höll en temp av 20-21 grader, så det var inte helt smårtfritt att bada idag. Men va fan är det snudd på +31 ute så svalkar det rätt bra att kliva ner i basängen och doppa sig. Under tiden malde tvättmaskinerna på och vi fick rena kläder igen. Det blir ju en del tvätt efter två veckor och jag konstaterade idag att jaha där rök sista t-shirten! Men nu har vi tack och lov allt rent igen.

Ska vi prata lite värme så har i alla fall jag sällan upplevt värmen som vi haft dom två sista dagarna. Ok när vi är ute i Europa och far så kan det stundtals bli tokhett. Idag var det tokhett, tom att ligga i skuggan var varmt så en avkylning då och då satt fint. Det blåser rätt bra också på dagarna, men tro inte det är kyliga vindar..Nej lika varm blåst som i luften. Konstaterade ikväll att mjaaa kanske har fått lite färg, i alla fall på underbenen som låg i solen mest hela tiden.

Torsdagen imorrn alltså finns en plan på att ta bussen in till Helsingborg och sedan åka över till Helsingör i Danmark. Det tar 25 minuter själva överfarten sen kan man ta en öl och evt kanske en lunch men det är inte helt klart än hur vi gör. Att röra sig i värmen suger energi, det märkte jag om inte annat imorse då jag tog en promenad ned till Råå´s hamn typ 2,1km enkel väg. Det var redan då varmt och jag höll inget gazeltempo utan lillade på i sakta mak, pratade med lite folk vid en brygga och slutligen hamnade jag längst ut på en pir i skuggan av ett sjömärke. Passade alldeles utmärkt så jag stannade till en stund och han svalna. På hemvägen hittade jag tack och lov ett vattenhål så jag tankade in lite vätska för det är svettigt att gå! Därav evt planen på hur det blir med Helsingör. 

För övrigt händer inte så väldans mycket just nu. Vi är så nöjda att få ligga still och inte jaga ny ställplats vareviga kväll. Här har vi all bekvämlighet som tänkas kan och det är helt ok. Det finns tom en diskmaskin så du slipper ta disken och diska i husbilen! Det är en fyra eller fem stjärnig camping, har inte så bra koll helt ärligt men vi kan mycket väl tänka oss att göra om detta men på annat ställe i framtiden. Självklart är det ju roligt att stå vid en sjö eller hamn någonstans men då och då funkar det väldigt bra att göra som vi och ta ett par dagar av lyx 😉

3 kommentarer

  1. Y & O

    Njut av värmen; snart har vi snorkall december med vinande vindar runt knuten! ☀️

  2. Gert

    Åk till Helsingborg ställplats nära båten. Jodå det finns toa duch & tvättstuga där också.
    Vi tog båten över pssade på att äta smörebröd skulle ha haft en pirra med för öl inköp jag köpte bara en, va tungt ändå.

  3. Solweig Löf

    Vad härligt ni verkar att ha. Njuuut 🌞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Cuben

Tema av Anders NorenUpp ↑

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.