På Rullande Hjul

Radioapparater och gamla Saabar

Två nätter på Kåseberga ställplats fick räcka, det händer inte så mycket mer än att man vandrar på åsarna och tittar på kor och utsikten över havet. Dessutom så behövde vi tömma vårt *gråvatten (disk o tvättvatten) vilket inte gick att göra på Kåseberga. Så vi tyckte vi kunde röra på oss inte så långt men ändå byta utsikt! Valet föll på Tomelilla tadaaaa 😉 Vart en nätt liten tur på ca 3 mil så stannade vi igen. Vi eller jag behövde in på ett apotek och så behövde vi fylla på lite förnödenheter som snus vilket är livsavgörande och lite mjölk, typ! Men innan vi kom fram till Tomelilla så tog vi en tur till Sandhammaren fyr och där fanns en sandstrand som var galet stor och lång. Liknande Tylösand för er som vart där, det har jag! Vi tog en glasspaus och satt och funderade på just ingenting, räknade lite vågor!

Det första som möter besökarna är ett litet museum om sjöräddarna som jobbade på Sandhammaren. Dödsföraktat kastade dom sig ut i alla väder med sin räddningsbåt som dom rodde själva till haveristerna. Roddarna var åtta till antalet och sedan var det en rorsman. Båten i sig var inte något speciellt, lite större än normalt och med flyttankar redan då. Fanns även en rolig lösning där man sköt ut en lina till haveristen med en raket från fastlandet så kunde räddarna skicka ut en korg som den förlista besättningen kunde dras in till säkerheten på land med.

Efter vi konstaterat att det inte gick att få ihop hur många vågordet fanns så körde vi upp till Tomelilla för att parkera och vi hamnade på Nostalgimuseum i Tomelilla eller för att vara mer exakt, Tryde som även har en ställplats där vi kan tömma *svartvatten och *gråvatten. När vi parkerat och stod och pratade med värden som var väldigt serviceminded man vid namn Kaj, så sa han att Opel GT klubben skulle ha möte där som idag lördag. Aha trevligt en bilträff det var ju en bonus vi inte såg komma. Sen fanns det ju också ett nostalgi museum på samma ställe vilket vi också skulle få besöka, ägaren öppnade upp det under bilträffen för både bilentusiaster från Sverige, Tyskland och Danmark. Kan säga som så att jag aldrig sett så många OpelGT på ett och samma ställe tidigare och ärligt, OpelGT är inte speciellt snygg heller!

Museet i sig var fantastiskt i sig, så mycket nostalgi och gamla grejer och bilar. Konstaterade att ägaren definitivt gillade Saab för där fanns X antal verkligt gamla Saabar med två taktsmotor och kidnappardörrar. Men det fanns också ett par riktiga amerikanare och lite udda europeer samt en hel del mopeder. Allt från 50-60 talet fram till 80 talet. Och ja han hade säkert över 500 gamla radioaparater, 5000 leksaksbilar i olika uppsättningar och även uppbyggdai små städer och samhällen. Det fanns även en stor Märklin tågbana där han byggt upp en liten stad. Samantaget så finns det något för alla där och det är prylar prylar och återigen en massa prylar precis överallt. Samlat på 2400kvm yta. Vi gick runt en timma men hade lätt kunnat gå runt en timma eller två till! Har ni vägarna förbi så tveka inte att göra ett besök, där finns allt från er barndom och mer därtill!

Så drog vi vidare och lämnade bilentusiasterna åt sitt öde, nu skulle vi vidare mot Bjärred hade vi tänkt oss. Jag hade sett ut en kanon ställplats nere vid långa bryggan som leder ut till Bjerreds Saltsjöbad. Dock tog det stopp då vi skulle svänga ned och parkera, var lite för mycket trafik och såg trångt ut. Sen såg vi i sista stund att det var fordonstrafik förbjuden längre ner och då körde vi vidare. Hade gärna gjort ett besök men inte den här gången, vi tar det nästa gång. Svängde in vid Bjärreds centrum och fram med kartor och appar för att hitta en ny nattparkering.

Såg att vi var 2 mil från Lundåkrahamnen i Landskrona så den tar vi som polisen sa och så var vi på väg igen! Väl framme så konstaterade vi att detta var en ställplats utöver det normala. De ligger i en småbåtshamn och det var massor med husbilar här redan. Visade sig att det finns plats för 50 st ca så vi betalade och svängde in och fick en riktigt bra plats direkt vid vattnet. Här står vi ikväll och har även vart ut och kollat in lite av båtarna som ligger här i hamnen. Indirekt är det ju samma, båtar på vattnet och vi på vägarna men ändamålet detsamma, vi tillbringar vår fritid i våra fordon eller båtar

Ordförklaring

  • Svartvatten = WC tanken, får bara tömmas på utseda platser pga innehållet, fullt förståligt men trots det så tömer mindre nogaräknade dom lite här och var där dom tycker det passar.
  • Gråvatten = Disk och tvättvatten, skulle egentligen kunna tömmas i avloppsbrunnar eller ett dike men vän av ordning har väldiga problem med det, så den ska tömmas på väl utmärkta ställen som är mer sällsynta än svartvatten tömningsställen. Fråga mig inte varför det bara är så!
  • Ställplats en parkering för husbilar med väldigt varierande service och pris! Finns mängder av i Sverige. Husbilsklubben har ca 9000 st på sin ställplatskarta och det tillkommer nya varje vecka.

3 kommentarer

  1. Hasse Vårnäs

    Allt verkat vara bra med er vila ta det lungt kul ställen ni hittat men allt blir bra fram mot kvällen hälsningar Hasse och Lena

  2. Gert

    👍

  3. Solweig Löf

    👍🥰

© 2024 Cuben

Tema av Anders NorenUpp ↑

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.