På Rullande Hjul

Varmt..

Idag vart det galet varmt och dom hade även varnat för det men inte nere vid havet där vi står parkerade! Tomelilla skulle få +27 och vi runt +21. Kan säga så mycket som att det vart nog lite fel där. När jag kollade på eftermiddagen så hade Löderup som är 4 km från oss +29 grader. Vi satt inne i husbilen med alla fönster öppna för att få lite skugga! Nu ska vi inte gnälla för mycket då det ser ut som att sommaren så sakteliga håller på gesig av och vi får mera normalt väder igen. Men wtf om det ligger på runt 20-22 garder kan vi väl inte klaga va? Det funkar för oss i alla fall.

Idag bar det iväg på lite vandring på Skåneleden som passerar förbi på åsarna här i Kåseberga. Staratde dagen väldigt lugnt långfrulle som vanligt i solen och sedan packade vi vatten och lite matsäck och gav oss iväg. Vart en väldigt trevlig vandring med mycket att se och vi tog högvis med bilder. Hemkommna så satt vi oss bakom husbilen för att få lite skugga och svettas klart, för svettigt var det ha ha. Vilken normal människa ger sig ut på vandring i +24 grader. Kan säga som så att det kommer inte ske igen, höll på kvamna på slutet då vi gick upp för en backe from Hell..Men på toppen bland koblajor och torkat gräs så vart det en lång paus innan vi fortsatte.

Det roliga var att det finns ett skyttevärn på den här kuststräckan! Jag tycker ju inte om spindlar och liknande otyg så det fick bli Annika som gick ner i det vilket hon gärna gjorde. Skickade med min kamera då hennes blixt inte fungerade och tog lite bilder. Var lite spännande och än mer var ju att det var öppet, bara öppna en lucka så fanns stegen ned där.

Irriterande nog så hade våra Runkeeper stannat på bara 2,47 km och jag vet att det var då vi stannade och hade fika för att svalka oss lite och dricka vatten. Som tur är har vi två appar igång då vi är ute, Runkeeper som visar vart du gått också StepsApp som räknar steg och sträcka. Den hade fungerat i alla fall så vi fick en fingervisning om hur långt det vart. Idag stannade den på ca 7,2 km

Imorrgon fredag är det tänkt att vi ska åka vidare och vi tänker oss en sväng till Smygehuk vart där tidigare men det är ändå sydligaste landmärket sen är det bara vatten. Sedan ska vi åka till en Torup bokskog där vi troligen stannar för natten. Drar ju ihop sig till helg igen och då får man vara mera på hugget eftersom det kommer ut väldigt mycket mera husbilar. Gäller hålla sig framme så man får en parkering!

2 kommentarer

  1. Y & O

    Den gången jag var vid Ale stenar (hälsade på en väninna som då bodde i Kåseberga) lyckades vi pricka en ljud-/filminspelning med ett gäng musiker utklädda till druider el dyl. Det stod ”Länsmusiken” på nån låda, som låg i gräset, men de såg ut och lät som om de rymt från nån förhistorisk häxbränning nånstans. Coolt!

  2. Solweig Löf

    🥰

© 2024 Cuben

Tema av Anders NorenUpp ↑

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.