På Rullande Hjul

Chilla..

Efter gårdagens trippel i upplevelser har den här dagen vart betydligt lugnare. Vaknade sent runt 0900 och låg kvar och drog oss en stund. Hade inget på agendan förutom byte av gasol flaska då vi var osäkra på hur länge den skulle hålla. Kylen drivs på gasol och även värmen på nätterna då vi evt startar den vid behov. Nu är det ju inte så att Öland dräller av gasol handlare där man kan fylla på lite överallt. Byggmax var det vi hittade och som hade men då var vi tvugna och byta hela tuben. I vanliga fall fyller vi bara på med ny gasol i samma tub. Sedan konstaterar jag att vi kanske inte skulle byt våra lättviktstuber mot plåt då det väger lite mera. Plåttuber funkar på vintern då det blir kallt och många minusgrader. Det gör inte flaskor i kompositmaterial/plast! Så evt ska jag införskaffa plasttuber igen så vi har dom på sommaren och plåt på vintern.

Startade från Sandviken där vi låg inatt och körde så ner till Borgholm för ny gasol och påfylning i barskåpet. Tror vi var max 20 minuter i Borgholm innan vi körde vidare. Sen vidare igen mot kvällens ställplats som är mitt på Alvaret vid Möckelmossen. Finns en tanke med det då jag ska försöka mig på att fota lite stjärnor. Ja mobilen tar galet bra nattbilder och fångar bra mycket mera stjärnor än dom du ser med blotta ögat. Sen hade jag på min ToDo lista att vandra på Alvaret och se det har vi gjort idag också då vi tog en promenad till en fågelsjö där vi står. Nu pratar vi inte om några längre avstånd, max 1km enkel väg så det vart väl 2 km totalt!

Men innan vi slog nattläger så var vi till Kapelluddens fyrplats och lunchade (rester!). Galet vilka temeraturskillnader det är mellan inlandet på Öland och kusten, tror vi hade +13,5 i blåsten vid Kapelludden, det var skitkallt så jag med dom känsliga öronen drog fram en mössa och sedan var vi redo för att urforska fyren som visade sig vara en väldigt enkel fyr om man jämför med Långe Erik och Jan. Det visade sig att det vart en stor handelsplats ditt det kom många skepp från världen under medeltiden och det fanns även en kyrka/kapell Heliga Britas kapell. Det uppfördes på medetiden då man trodde att den Heliga Birgittas kvarlevor transporterats dit. Så var dock inte fallet och på senare delen av 1500 talet så rev man helt resolut kyrkan/kapellet, fanns dock ingen förklaring till varför..

2 kommentarer

  1. Gert

    👍

  2. Solweig Löf

    👍

© 2024 Cuben

Tema av Anders NorenUpp ↑

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.