På Rullande Hjul

Snurrebugg

Efter en god natts sömn, som det så vackert heter så var det dags att ta tag i vardagen igen. Logga in på jobbdatorn för att se om firman klarar sig och det går som på räls! Själva så vart det långfrulle i gråvädret, det var lite efterdyningar till gårdagens regn men ljumet ute. Sedan bar det av upp till Färjestaden och Ölands shoppingmekka! Skulle fyllas på med både vätska och medikamenter. Men sedan så vände vi nosen mot södra Öland igen. Första stopp vart Mörbylånga där vi aldrig vart. Tog en strandproemenad och där fanns ju självklart en riktig WC men oj vad det var spindlar där..Jag och spindlar hyser en ömsesidg respekt för varandra. Håll avstånd annars är du död, gäller ju spindeln 😉

Snurrade runt ner mot Degerhamn på småvägar, hittade en kyrka som inte ville ha besök. Värdelös parkering och då får det vara finns andra att besöka. Vi har någon typ av fetich för kyrkor i Sverige och är vi utomlands så besöker vi gärna en katedral eller två! Det är pampiga byggnader och väldigt vackra inne. Men det finns undantag, när vi var i Florens för ett par år sedan tror jag det var, så köade vi över en timma för att besöka Santa Maria del Fiore och det var bara en stor besvikelse. Inte mycket att se över huvud taget. Då finns det andra vi besökt och som vi kommer besöka igen. Lite kuriosa var att vi skulle besöka Notre Dame samma år som den brann ned. Det vart lite rumhugget, vi som planerat ett besök där och så brann den ner..Nåja det fiins ju annat att se i Paris så det ordnade upp sig!

Efter vi paserat Degerhamn tog vi kurs mot Seby, en liten by med en sk ställplats nere vid havet, vilket ofta innebär bara en parkering men för husbilar. Finns ingen form av lyx, men ett utedass är alltid uppskattat. Vi har ju både WC och en väl fungerande dusch i husbilen så det går ingen egentlig nöd på oss! Här nere står vi ikväll tillsammans med några tyska husbilar och ett helt gäng fågelskådare som står och tittar i sina kikare nere vid stranden! Tog en promenad ner till havet (100m) och sedan gick vi i en kohage med en massa små trevliga kossor som inte bryde sig det minsta om att vi var där. Det var viktigare att äta och hålla koll på vad vi gjorde!

Vägen till Seby gick tvärs över Stora Alvaret så nu kan vi checka av att vi vart där också. Återstår bara att ta en vandring där också innan vi lämnar Öland. Får se när vi gör det förhopningsvis en dag då det inte är tokvarmt ute! Imorgon lördag ska vi köra lite söderut och turista för att sedan vända upp till Kårehamn om vi får en plats där. Finns en väldigt bra liten restauran där som vi vart på tidigare och dom har en sagolik fisksoppa som vi tänkte fira semesterstarten med!

Nere på stranden här vid ställplatsen så finns det en bastu! Den är byggd på en gammal husvagn och har eldstad och bastulavar så den ska tydligen fungera att bada i för att sedan ta sig ett dopp i havet! Nu är ju inte det aktuellt, varken bastubad eller dopp men det var en originel ide som jag gärna testat om den var igång!

Nu säger vi tack och hej avslutar med en liten solnedgång över ängarna

1 kommentar

  1. Gert

    Bra start på semester

© 2024 Cuben

Tema av Anders NorenUpp ↑

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.