På Rullande Hjul

On the road again!

Som rubriken lyder så är vi på gång igen! Skillnaden i år är att vi ”bara” kommer vistas i Sverige och vi kommer bara vara ute tre veckor. Tiden räckte inte till en tur ut i Europa men planer finns redan för Portugal 2025 🙂 Med tre veckors semester blir det en kort tur i våra ögon mät. Men det är inte så tokigt heller, det tar på att köra 400-500 mil på en månad, leta boende, uppleva en massa. Nej det är inte det minsta synd om oss, vi är väldigt priviligierade som kan ha semester på detta vis.

Gladhammars kyrka

Idag starta de vår semester och efter att kollat in väderkartan dom sista två veckorna så vart det Öland direkt. Vi har ca 35 mil från Nyköping till Öland så det är ju ingen sträcka att tala om. Hade vi stuckit till Norrland så hade vi vart i Hudiksvall efter 35 mil och haft 40 mil kvar!

Semesterväder

När solen går i moln i mitten på nästa vecka enligt SMHI och Klart.se så drar vi vidare mot Österlen. Så långt är planen klar, för övrigt är det oplanerat. Vi kör dit näsan pekar och solen skiner och avslutar med ett styrelsemöte med Husbilsklubben i Olshammar.
Öland är en stående favorit och vi har vart här ett flertal ggr tidigare tillsammans. Men också var för sig innan vi träffades, släkten köpte ju hus i Källa/Löttorp

Resmo ställplats

Dagens resa hade Annika haft önskemål om att vi skulle stanna vid Gladhammars kyrka. Vi har åkt förbi flera ggr och alltid sagt att där ska vi stanna och gå av och så har vi kört vidare! Idag gjorde vi ett fikastopp där fast fikat glömde vi ju så klart, det inmundigaste utanför Oskarshamn istället. Sedan var det raka spåret över bron..nåja det gick bra jag körde och jag har ju fobier för både det ena och det andra. Dit hör ju självklart broar, varför inte sitta och oroa sig för den ska rasa när man har en vidunderlig utsikt!

Herr & fru Rova i Gladhammars kyrka!

Kvällens ställplats vart strax norr om Resmo en bit söder om Färjestaden. Vi står på en gräsplätt precis bredvid en gammal kvarn och så klart det regnar så vi hoppas vi kommer ut här ifrån imorrn utan att fastna i gräset eller leran. Morgondagen bjuder på bunkring av både meducin från apoteket och mat. Sedan drar vi vidare ner mot södra Öland där det ska vara något lugnare. Har en kompis från Scania democenter som vi ska besöka bla och så så klart ett besök på Ottenby och Långe Jan. Jag har en önskan om att vi ska stå en natt på Stora Alvaret men då ska det vara sol eftersom det finns vandringsleder att nyttja och dessutom tänker jag att jag ska fota lite stjärnor då det lär vara kolsvart där ute!

3 kommentarer

  1. Taina de Mander

    Hej!
    Ni ser ut att få en riktigt härig semestertripp! Njut!

  2. Birgittha Johansson

    Kul att följa er Sverigeresa! Själva sitter vi på camping i Alsace och njuter av sol och värme +25. Och så alla goda viner också! Hoppas ni kommer till Elmia! Kram

  3. Ove

    Kul,kul att ni är på G igen. Jag sitter hos May 6h varje dag,hon sover mest men öppnar ögonen i bland och säger nått ord…..

© 2024 Cuben

Tema av Anders NorenUpp ↑

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.